Αρχική > Κρασιά > Κτήμα Αβαντίς Lenga Λευκό 750ml

Φίλτρα
Προσφορά!
Κτήμα Αβαντίς Lenga Λευκό 750ml
-5%

Κτήμα Αβαντίς Lenga Λευκό 750ml

Κωδικός: 10.0150
Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
Ετικέτα:

12,82 

Περιγραφή:

Κτήμα Αβαντίς Lenga | Λευκό ήσυχο ημίξηρο κρασί από την Εύβοια

Ποσότητα
- +
Compare
*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Λευκός
Ποικιλίες:
Gewustraminer
Ξηρότητα:
Ημίξηρο
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Το Lenga Gewurztraminer του κτήματος Αβαντίς αποτελεί την ελληνική απάντηση στην οινοποίηση μια ποικιλίας που έχει το alter ego της στην φημισμένη Αλσατία.

Η ποικιλία Gewurztraminer εγκλιματίστηκε ιδανικά στην Εύβοια δίνοντας εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο όγκος, ο πλούτος και η κομψότητά του είναι πράγματι αξιοζήλευτα για κρασί που δεν έχει δεχτεί την παρουσία της δρυός.

Έχει απαλό χρυσό χρώμα με πράσινες ανταύγειες, έντονα αρώματα γλυκού τριαντάφυλλου, leeches, εξωτικών φρούτων, πιπεριού, μέντας, ginger, καραμέλας και μπαχαριών. Πίνεται φρέσκο και συνοδεύει ιδανικά έθνικ κουζίνες.

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό Βάρος1,8 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Λευκός

Ποικιλίες

Gewustraminer

Ξηρότητα

Ημίξηρο

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Courier Center | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 3,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και για δέματα μέχρι 10 κιλά.

· Εάν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και η παραγγελία είναι άνω των 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

4) Courier Center | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες Περιοχές

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 8,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και δέμα μέχρι 10 κιλά, υπάρχει επιβάρυνση 4,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για δέματα άνω των 10 κιλών και παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ/ κιλό επιπλέον.

 

5) Courier Center | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της courier center.

 

6) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

7) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Αβαντίς | Avantis Estate

Πρόκειται για μία αμπελουργική παραδοσιακά περιοχή που οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Αμπέλια. Ανάμεσα σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες μπολιάστηκε με το μικρόβιο του σταφυλιού και του κρασιού. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993.Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι και ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και πάθος… Ο παππούς Απόστολος, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο Απόστολος Μούντριχας, ήταν ο πρώτος Οινοποιός της οικογένειας. Φόρτωνε το γαϊδαράκι με τα κοφίνια γεμάτα σταφύλια, τα πάταγε στο πατητήρι (που ήταν δίπλα στο σπίτι του) και κάτω από την τωρινή κουζίνα του Οινοποιείου – στο τότε πυθουλάκι, ζύμωνε το κρασί του στις τσιμεντένιες δεξαμενές και το πούλαγε χύμα στην αγορά του Βόλου. Ο Νίκος Μούντριχας, πατέρας του Απόστολου, ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε και στήριξε τον γιο του, από το κλάδεμα του αμπελιού και την παραγωγή του κρασιού, τις πρώτες παραγγελίες, ήταν εκεί δίπλα του σε όλα. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια, στην ημιορεινή περιοχή Αφράτι και στο χωριό Μύτικας.Το Αφράτι επηρεάζεται κλιματολογικά από το Όρος Δίρφη (1743 m.). Όντας οι αμπελώνες μας νότια της Δίρφης, στην πνοή της, απολαμβάνουν τον κρύο άνεμο και την δροσιά που κατεβαίνει από το βουνό και τον βορρά, αποφεύγοντας την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών. Η περιοχή του Μύτικα, βρισκόμενη στο ύψος της θάλασσας, επηρεάζεται από την Δίρφη, αλλά και από την εγγύτητα με τον θαλάσσιο όγκο του ευβοϊκού, παρουσιάζοντας περιοσότερη υγρασία και ψύχρα τα βράδια.Ο κρύος χειμώνας, το ζεστό καλοκαίρι και το ξηρό φθινόπωρο βοηθούν την άριστη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών. Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός μοναδικού terroir, του μικροκλίματος των αμπελώνων του Κτήματος Αβαντίς.Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι γηγενείς ευβοϊκές αλλά και διεθνείς. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποικιλομορφία διαφορετικών κλώνων του Syrah και στην αναβίωση της ευβοϊκής ποικιλίας Μαυροκουντούρα, που διέσωσε ο Οινοποιός Απόστολος Μούντριχας το 2007 και καλλιεργείται στους αμπελώνες μας. Το οινοποιείο βρίσκεται 4χλμ. νοτιοανατολικά της Χαλκίδας, στο χωριό Μύτικας ή Αμπέλια, στην καρδιά του Ληλαντίου πεδίου.Το πρώτο κτήριο γλευκοποίησης χτίστηκε στις αρχές του 1990, το 2017 προσαρτίστηκε το νέο εμφιαλωτήριο, ενώ ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα γλευκοποίησης το καλοκαίρι του 2021.Το οινοποιείο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης με σύγχρονη παραλαβή σταφυλιών, πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου ψυχόμενο για την διευκόλυνση της κρυοεκχύλισης, χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Χώρο εμφιάλωσης αποτελούμενο από σύγχρονο πλυντήριο φιαλών, γραμμή εμφιάλωσης με σύστημα πλήρωσης κενού με άζωτο, περιστροφική ετικετέζα, υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών και χώρο γευστικής δοκιμής.Το Οινοποιείο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 9001, διασφαλίζοντας την συμμόρφωση της παραγωγικής διαδικασίας με τις απαιτήσεις για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, όπως προβλέπονται βάσει της πιστοποίησης.